ذرت به دلیل دارا بودن
خواص تغذیهای مفید برای تقویت سلامت بدن و مبارزه با بیماریهای قلبی و
سرطان سودمند است.این كارشناسان در مطالعه جدیدی كه به تازگی
در دانشگاه كورنل انجام گرفته نشان دادند كه طبخ ذرت باعث آزاد شدن مواد
مغذی و مفید آن شامل كاروتنوئیدها (نسخه گیاهی ویتامین A) میشود كه این
مواد تاثیر به سزایی در كاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان دارند.
ذرت
بو داده از بهترین انتخابها برای میان وعدههای غذایی است. این خوراكی
خوشمزه سرشار از فیبر است كه برای سلامت معده و رودهها مفید است. این
ماده غذایی سرشار از آنتیاكسیدانهاست برای همین هم خطر ابتلا به
سرطانها و بیماریهای قلبی عروقی را كاهش میدهد. توصیه میشود ذرت بو
داده را طبیعی و خانگی میل كنید و تا جایی كه میتوانید نمـــك و چــربــی
كمتری به آن بزنید، در این صورت مواد مغذی زیادی نصیبتان میشود.
به رغم این باور عمومی كه فرآوری كردن
میوهها و سبزیها باعث كاهش ارزش غذایی آنها میشود اما متخصصان تغذیه
میگویند ذرت پخته حتی پس از كاهش ذخیره ویتامین C خود، خاصیت آنتی
اكسیدانیاش را حفظ میكند. در واقع پختن ذرت باعث میشود كه خاصیت آنتی
اكسیدانی آن تا 53 درصد افزایش پیدا كند. علاوه بر آنتی اكسیدانها، این
ماده غذایی مهم پس از طبخ تركیبی موسوم به اسید فرولیك آزاد میكند كه خواص
فوق العادهای دارد. این خواص در ذرت شیرین به مراتب بیشتر است.همچنین
بتاكاروتنهای موجود در ذرت تاثیر فوق العادهای در پیشگیری از
واكنشهای اكسیدیته در بدن دارد و در نتیجه از بروز سرطانها جلوگیری
میكند. ذرت در عین حال منبع مفیدی از املاح و ویتامینها شامل پتاسیم،
فسفر، آهن و «تیامین» است.
خواص ذرت عبارتند از :
• ذرت سرشار از کالری است و بخش عمدهای از رژیم غذایی افراد را تشکیل میدهد. هر 100 گرم ذرت حاوی 342 کالری است.
•
آرد ذرت در تهیه بسیاری از لوازم آرایشی استفاده میشود و به صورت موضعی
نیز برای کاهش حساسیتها و دانههای پوستی نیز کاربرد دارد.
• به خاطر وجود تیامین در ذرت، گفته میشود این ماده غذایی به عمل سوخت و ساز کربوهیدراتها در بدن کمک خوبی میکند.
• وجود فیبر غیرمحلول در ذرت، باعث شده تا به افرادی که از بیماریهای هاضمه مانند یبوست و هموروئید رنج میبرند کمک خوبی شود.
• تحقیقات نشان داده افرادی که مبتلا به کمخونی هستند پس از مصرف ذرت شاهد اثرات مثبت آن خواهند بود.

با ذرت به جنگ با کم خونی بروید
•
ذرت منبع مستقیم اسیدفولیک، ویتامین B1, B5, C,E ، منیزیم و فسفر است.
مصرف غذاهای سرشار از بتاکریپتوکسانتین - کارتنوئید نارنجی یا قرمز رنگی که
به وفور در ذرت، کدو حلوایی، پاپایا، فلفل دلمهای قرمز، نارنگی، پرتقال و
هلو یافت میشود - میتواند به مقدار قابل توجهی، احتمال ابتلای فرد به
بیماری سرطان ریه را کاهش دهد.
• روغن ذرت سرشار از اسید لینولئیک
است که یکی از دو اسید مهم و ضروری برای سلامت پوست محسوب میشود. از روغن
ذرت برای تسکین موضعی حساسیتها و بثورات پوستی استفاده میشود.
• روغن ذرت کلسترول خون را پائین می آورد .
• دم کرده کاکل ذرت ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است .
• برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهای ذرت استفاده میشود .