نحوه تشخیص عسل شکری

www.zeiton.sub.ir

امروزه بسیاری از ما ها به هر دلیلی از جمله پزشکی و البته خوشمزه بودن عسل علاقه به مصرف این ماده غذایی مغزی داریم.اما در این میان درگیری خرید ذهن همه ما را مشغول می کند که عسل شکری از عسل طبعی چطور تشخیص داده بشه که بتوانیم عسل طبیعی بخریم.اینجا چند نکته را عرض می کنم شاید مفید باشه:

رنگ عس لشکری نکته مهمی است که به زرد روشن می زند.و بوی هیچ گلی را هم نمی دهد.البته هیچ بویی هم ندارد.رقیق هست و کش هم نمی اید طعم عسل شکری شیرین تر از عسل طبیعی است که با ته مزه شکر هم همراه است.درصد سوکروز (قند طبیعی عسل)در عسل شکری زیاد است.امام مفدار سوکروز نباید از 4 درصد در عسل طبیعی زیادتر شود . برای تعیین این مقدار آزمایش سنتی هم هست که روش کار را می گم.با این روش می تونید عسل طبعی را تا حدود زیادی از از عسل شکری تمییز بدبد.


اما آزمایش :چون در اثر سوخت یک حبه قند قطره های سیاه رنگی ایجا می شودکه این مواد در ابتدا نرم است و با گذشت زمان سفت می شود.حالا اگر مقداری از عسل را تحت تاثیر اتش قرار دهیم قطراتی از ان جدا می شوداگر این قطرات جدا شده بعد از مدتی سخت شوند دلیل بر وجود بر وجود سوکروز زیاد در عسل است ،که زیاد بودن سوکروز همان طور که گفتم نشان از شکری بود عسل است.البته با نایت به اینکه قصد بیان مطالب تخصصی و آزمایشگاه صنایع غذایی را ندارم که این روش ها بسیار دقیق هستند امام نمشود به صورت عمومی در منازل از این روش ها استفده کرد.یک نکته هم در مورد تقلب اینکه گاها برای تقلب در عسل از مواد جهت اضافه کردن در عسل استفاده می کنند مثل:پودر شکر، گلوکز تجاری ، ملاس ،شیر های مختلف تجاری ،پودر سیب زمینی ،آرد گندم و ذرت ،پودر گچ ،ذرات خاک اره ،عسلک ، گرده گل.از ساده ترین راه های تشخیص این مواد در عسل این است که مقداری از عسل را درظرفی ریخته و تا دمای 40در جه سانتیگراد حرارت دهیم و سپس ماده داخل ظرف را از صافی عبور دهیم در این حالت مواد افزوده شده به عسل قابل مشاهده خواهد شد.

دعوت نامه سایت مرجع متخصصین ایران

با سلام خدمت کاربران گرامی!

خدمت دوستان عزیز عرض کنم با لینک زیر میتونید برای عضویت در سایت مرجع متخصصین ایران عضو بشید!سایت خوب و با اطلاعات مناسب درباره رشته های علمی گوناگون و محل تجمع متخصصین

 http://www.irexpert.ir/Webforms/SignUp/NewSignUp.aspx?EID=27246

این هم وی ویو من!!!

فعالیت شورای ملی زیتون که از سوی بخش خصوصی تشکیل شد.


www.foodna.irاحمد بلند نظر، رییس شورای ملی زیتون، با اعلام این مطلب گفت: اعضای این شورا، اساتید دانشگاه‏ها، فعالان بخش تولید و کشت زیتون، تولید کنندگان نهال، صاحبان کارخانجات کنسرو سازی و سایر فرآورده‏های زیتون و بازرگانان هستند.
وی هدف از ایجاد این شورا را افزایش تولید و صادرات زیتون و رشد میزان مصرف این محصول در جامعه عنوان کرد.
رییس شورای ملی زیتون با اشاره به این که ایران عضو شورای بین المللی زیتون است،‌ اظهار داشت: ما علاوه بر توجه به تولید، کشت و روغن کشی باید بتوانیم روغن زیتون را به سمت سبد خانوار جامعه هدایت کنیم.
بلند نظر در خصوص واردات روغن به کشور اذعان داشت: با گذشت 30 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران همواره بیش از 80 درصد از روغن نباتی مورد نیاز خود را از طریق واردات تامین کرده است، تا جایی که در برخی مقاطع ایران،‌ قهرمان واردات روغن نباتی شده است.
رییس شورای ملی زیتون با اشاره به این که در حال حاضر سطح زیر کشت زیتون 110 هزار هکتار است، گفت: در ایران سالانه 60 هزار تن زیتون تولید می‏شود که باید با افزایش سطح زیر کشت این محصول،‌ مقداری از روغن مورد نیاز کشور را تامین کنیم.
وی با اشاره به تاثیر زیتون و فرآورده‏هایش در تامین سلامت مردم و جامعه متذکر شد: سرانه مصرف زیتون در یونان 27 کیلوگرم،‌ در اسپانیا 14 کیلوگرم، در ایتالیا 12 کیلوگرم و در ایران بین 160 تا 170 گرم است.
بلند نظر ضمن تاکید بر افزایش سطح زیر کشت زیتون و تولید و صادرات این محصول خاطرنشان کرد: ما باید با افزایش تولید این محصول‌،‌ علاوه بر تامین بخشی از روغن مورد نیاز جامعه، سهم قابل توجهی نیز از تجارت بین المللی این محصول را به دست بیاوریم.
رییس شورای ملی زیتون تصریح کرد: در حال حاضر، حجم تجارت بین المللی زیتون معادل 24 میلیارد یورو است.
وی متذکر شد: افزایش تولید،‌ صادرات و سرانه مصرف زیتون نیاز به متولی دارد و هیچ یک از این اهداف بدون حضور بخش خصوصی محقق نخواهد شد.
شاهرخ ظهیری،‌ عضو هیات مدیره شورای ملی زیتون و رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران، در خصوص تاسیس این شورا گفت: اتاق بازرگانی ایران پس از توصیه‏های رییس شورای بین المللی زیتون به فکر تاسیس شورای ملی زیتون افتاد.
وی از تاسیس شورای ملی زیتون به عنوان مهمترین اقدام اتاق بازرگانی ایران یاد کرد و اذعان داشت: با توجه به ابلاغ سیاست‏های کلی اصل 44 قانون اساسی، اتاق بازرگانی ایران می‏تواند به عنوان متولی بخش خصوصی، ‌گام‏های موثری برای توسعه صنایع مختلف بردارد.

آغاز برداشت زیتون ایرانی در شهرستان طارم

www.irna.irوسعت باغات زيتون اين شهرستان درسال 71قريب به يک هزار و 230هکتار بود که با اجراي طرح اصلاح و توسعه و طرح طوبي، اين ميزان به بيش از 13 هزار و 400 هکتار رسيد.
زرد زيتون، روغني، شنگه، ماري و گلوله زيتون عمده ارقام محصول شهرستان طارم مي باشد و زرد زيتون و روغني، بيشترين ميزان اين محصول را شامل مي شود.
شهرستان طارم، يکي ازحاصلخيزترين مناطق کشور محسوب مي شود و به لحاظ ويژگيهاي خاص اقليمي و پرمحصولي، به هندوستان ايران معروف است و تقريبا امکان استحصال و توليد هرنوع محصول در اراضي و خاک منطقه وجود دارد.
اين شهرستان، به خاطر برخورداري ازشريان حياتي رودخانه "قزل اوزن" به بزرگترين قطب کشاورزي استان تبديل شده است و کيفيت محصولات باغي و زراعي آن شهرت جهاني دارد.
در زمان حاضر کشت و توليد زيتون در 28 استان کشور انجام مي شود که شهرستان طارم استان زنجان نيز با بيش از 70 روستا، يکي از اين مناطق به شمار مي آيد.
مدير جهادکشاورزي طارم، با يادآوري اينکه زيتون يک محصول ارگانيگي است، اظهارداشت: اين شهرستان در توليد زيتون به لحاظ کمي و کيفي از جايگاه خوبي برخوردار است.
"مسعود زنگنه" افزود: پيش بيني مي شود امسال از شش هزارو 200 هکتار از باغات بارده اين شهرستان بيش از 28 هزار تن محصول سبز زيتون برداشت شود.
وي، با يادآوري اينکه برداشت محصول کنسروي و روغني زيتون با فاصله زماني معيني انجام مي شود، افزود: بيش از 19 هزارو 600تن محصول امسال کنسروي و مابقي روغني است.
زنگنه، به افزايش 367 درصدي توليد زيتون در شهرستان طارم نسبت به مدت مشابه پارسال اشاره کرد و گفت: افزايش وسعت باغات بارده به ميزان 200 هکتار ، اجراي طرحهاي هاي اصلاح باغات، نبود خشکسالي، از جمله عوامل مهم افزايش توليد اين محصول بوده است.
وي، خسارتهاي ناشي از سرما، يخبندان و خشکسالي منطقه رااز مهمترين عوامل کاهش توليد در سال زراعي گذشته برشمرد و افزود: هرس به موقع، مبارزه با آفات نباتي و تغذيه با کودهاي ريزمغذي نيز در افزايش عملکرد اين محصول موثر بوده است.
مدير جهادکشاورزي طارم، از وجود بيش از هفت هزارو 500 خانوار بهره بردار زيتون درسطح اين شهرستان خبرداد و يادآورشد: بيش از 150 نفر روز، به کار برداشت زيتون کنسروي در منطقه اشتغال دارند.
وي افزود: زيتون توليدي اين شهرستان بدليل ايزوله بودن منطقه، شرايط اقليمي خاص و عدم نياز به مبارزه شيميايي با آفات، طرفداران زيادي در بازارهاي داخلي و خارجي دارد.
زنگنه افزود: زيتون شهرستان طارم، علاوه بر مصرف داخلي به استانهاي گيلان، قزوين، قم ، تهران، مرکزي، همدان، مازندران و گلستان ارسال مي شود.
به گفته ي وي، کنسرو زيتون شهرستان طارم نيز توسط شرکتهاي صنايع غذايي بلکاشرق، مهرام، اروم آدا، اروم آتا، يک و يک، به کشورهاي حوزه خليج فارس، ترکيه، مالزي، آلمان و کانادا صادر مي شود.
معاون پژوهشي مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي استان زنجان نيز پيشتر گفته بود: ايستگاه زيتون شهرستان طارم در سطح کشور مقام نخست را دارد.
به گفته ي "پرويز مرادي، توانمندي‌هايي که ايستگاه زيتون شهرستان طارم دارد مي تواند به يک مرکز بين المللي توليد زيتون درسطح دنيا تبديل شود.
وي، يادآورشد: در زمان حاضر ايستگاه تحقيقات زيتون طارم داراي 40 هکتار مساحت و 200 ژنوتيپ زيتون است که از کل کشور در اين مکان جمع آوري شده‌ است.
شهرستان طارم با 43هزار و 460نفر جمعيت در 120کيلومتري شمال شهر زنجان واقع شده و قريب به 38هزار نفر از اهالي ساکن در مناطق روستايي آن به امور کشاورزي و دامپروري اشتغال دارند.