نکاتي درباره فوايد روغن زيتون
روغن زيتون، روغني طبيعي است که خواص ميوه زيتون يعني طعم، بو و ويتامين ها را در خود حفظ کرده است. روغن زيتون جزء اصلي غذاي ساکنان حوزه مديترانه است و از آنجايي که حاوي مقادير زيادي اسيدهاي چرب اشباع نشده و آنتي اکسيدان است براي سلامتي بسيار مفيد است. بررسي ها نشان داده است که روغن زيتون با بالابردن سطح HDL (کلسترول خوب) و پايين بردن سطح LDL (کلسترول بد) از بدن در برابر بيماري هاي قلبي محافظت مي کند. همچنين روغن زيتون براي گاستريت (ورم معده) و زخم معده نيز مفيد است. روغن زيتون خيلي بيشتر از داروهاي تجويزي براي فعال کردن هورمون هاي لوزالمعده و ترشح صفرا موثر است و در نتيجه از شکل گيري سنگ صفرا تا حدودي جلوگيري مي کند.
تحقيقات نشان مي دهد که مصرف روزانه 25 ميلي گرم تقريباً معادل دو قاشق غذاخوري روغن زيتون به مدت يک هفته سبب کاهش کلسترول LDL و بالارفتن سطح ترکيبات آنتي اکسيدان به ويژه فنل در خون مي شود. انواع روغن زيتون منابع مفيدي از چربي هاي اشباع نشده هستند، اما روغن زيتون هايي که کمتر فراوري شده باشند يعني همان اولين محصول گرفته شده از زيتون، حاوي مقادير بيشتري از آنتي اکسيدان ها به ويژه ويتامين ها و فنل ها هستند. در واقع روغن زيتوني که تصفيه نشده باشد، بهترين نوع آن است. طبق تحقيقاتي که به تازگي در اسپانيا انجام شده است روغن زيتون در پيش گيري از سرطان روده نيز بسيار مفيد است. در اين تحقيقات موش هايي که از روغن زيتون تغذيه شده بودند، نسبت به ديگر موش ها در معرض خطر کمتري براي ابتلابه سرطان روده بودند. پيش از اين نيز تحقيقات بسياري در اين زمينه صورت گرفته بود که نتيجه همه اين تحقيقات مويد اين مطلب است که مصرف روغن زيتون، خطر ابتلابه سرطان روده را کاهش مي دهد. نور و گرما، دشمنان روغن زيتون هستند بنابراين بايد روغن زيتون را در جاي تاريک و خنک نگهداري کرد. همچنين در بطري روغن زيتون را بايد محکم بست زيرا روغن زيتون نيز مانند ديگر روغن ها اگر در معرض اکسيژن هوا قرار گيرد، فاسد مي شود.
www.healingdaily.com