یك مخترع جوان ايراني موفق به ساخت سيستمي شده كه با بهره‌گيري از آن محتويات قوطي‌هاي كنسرو و ساير بسته‌هاي غذاي آماده، بدون نياز به منبع حرارت خارجي و با فشردن يك دكمه در هنگام باز كردن ظرف گرم مي‌شود.

امير حسين وكيلي فرد، مخترع و برنده دو مدال در سي و سومين نمايشگاه اختراعات ژنو در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار داشت: سيستم خود گرم كن كه در داخل قوطي كنسرو و ساير ظروف فرآورده‌هاي غذايي آماده تعبيه مي‌شود از چندين ماده شيميايي ويژه تشكيل شده كه به محض باز شدن در كنسرو يا فشرده شدن كليد ويژه تعبيه شده بر روي ظرف، با يكديگر واكنش داده و با آزاد كردن حرارت دماي كنسرو را تا 50 درجه سانتي‌گراد افزايش مي‌دهند.

وي افزود: واكنش انجام شده در سيستم خود گرمكن كه برگشت پذير نمي‌باشد، واكنشي لحظه‌يي نبوده و فرايند گرم شدن و گرم ماندن محتويات كنسرو 5 تا 10 دقيقه بعد از باز كردن در قوطي ادامه دارد.

وكيلي فرد با بيان اين كه اين سيستم بدون برق و باتري كار مي‌كند، خاطر نشان كرد: توليد حرارت از طريق انجام يك واكنش گرمازا و تدريجي صورت مي‌گيرد و مواد شيميايي به كار رفته در سيستم نيز قيمت چنداني ندارد.

به گفته اين مخترع، به كارگيري اين سيستم در انواع غذاهاي آماده قابل استفاده بوده و به ويژه براي سربازان و كساني كه در مناطق دور افتاده در دسترسي به منابع حرارتي مشكل دارند بسيار سودمند است.