اکسیر امگا 3*

واژه امگا3 را این روز ها بیشتر می شنویماین اسید چرب از نوع چربی هاییبا چند پیوند دوگانه(غیر اشباع یا سیسو ترانس)ویکی از انواع اصلی چربی هاست که بدن انسان ان را از غذا تامین میکند .امگا3 از انواع اسید چرب های ضروری به شمار می رودولی بدن انسان قادر ساخت ان نیست دانشمندان اولین بار ارطباط سلامت انسان با امگا3 رادر سال 1970ودر هنگام مطالعه روی بدن اسکیمو ها دریافتند.در این مطالعه مشاهده شد که اسکیمو ها کمتر از اروپاییها به بیماری های قلبی عروقی-رماتیسم مفصلی –و همچنین دیابت دچار میشوند با توجه به رژیم غذایی اسکیموها که نهنگ خوک دریایی و ماهی سالموناستفاده می کنند در نهایت محققان در یافتند که همه این غذاها غنی از اسید چرب امگا 3 هستند ودر جلوگیری از این بیماری ها موثرند .روغن ماهی های سرد ابی مانند ماهی تون ماهی سالمون و ماهی کریل سرشار از امگا3 هستند .   

از دیگر مزایای امگا 3:

1-سطح کلسترول خون را پایین نگه میدارد

2-ضربان قلب را تنظیم میکند

3- فشار خون راپایین می اورد

برای جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی مناسب اندونیز کاهش تری گلیسرید(بخصوص الفا لینولنیک اسید/روغن کلزا  روغن دانه بزرک  کتان  روغن مایع و مارگارین نیمه جامد(در باره مارگارین اطلاعاتی در وبلاگ دارم)همچنین گردو  برگ سبزسبزیجات نظیر خرفه منابع یرشار از لینو لنیک اسیدند

5-کاهش رشد غدد سرطانی

6-بهبود افسردگی

محققان توصیه می کنند که در یک رژیم غذایی سالم بهتر است نسبت مصرف امگا3 به امگا6یک به دو ویا یک بهیک در شرایط بهینه باشد.(امگا6هم از دیگر اسید چرب های ضروری است که در :حبوبات  گیاهان روغنی  ماکیان  وتخم مرغ یافت می شود و معمولا بیشتر از امگا3 مصرف می شود

اسید چرب امگا3:نوعی اسید لینولئک با دو پیوند دو گانه به فاصله 6 کربن از انتهای متیلی]

(18:2w6),CH3-(CH)4CH=CH-CH2-CH=CH

نوع لینولنیک با سه پیوند دوگانه با فصله 3کربن از انتهاب متیلی(امگا6)

CH3-CH2-CH=CH-CH2-CH=CH-CH2-CH=CH,(18:3w3)

بیشترین مقدار امگا6برای ماهی کپورحدود13.2واحدوبرای امگا3حدودا 2.3واحدمیباشد : ackman.(1973)

e-mail:blue_street15@yahoo.com