روغن زیتون خام بهتر است یا فرآوری‌شده؟
رژیم غذایی مدیترانه‌ای که سرشار از روغن زیتون است، به‌خاطر یافته‌های پژوهشی متقنِ بسیار، امروزه به یک رویکرد تغذیه‌ای سالم برای پیشگیری از بیماری قلبی تبدیل شده است. بسیاری از پژوهشگران معتقدند مهم‌ترین ماده محافظ سلامت قلبی در روغن زیتون اسید اولئیک آن است که یک اسید چرب تک‌اشباع‌نشده می‌باشد. البته گفته می‌شود پلی‌فنول‌های موجود در روغن زیتون هم برای سلامت قلب بسیار مفید هستند. روغن زیتون خام نسبت به روغن‌های فرآوری‌شده میزان پلی‌فنول بیشتری دارد. بنابراین پژوهشگران دوست دارند بدانند اگر پلی‌فنول‌ها این‌قدر مهم هستند، مردم را به استفاده از روغن زیتون خام به جای فرآوری‌شده تشویق کنند.
در این مطالعه که به بررسی 200 مرد سالم 20 تا 60 ساله در 6 شهر مختلف اروپا پرداخت، پژوهشگران مصرف روغن زیتون خام، روغن زیتون فرآوری‌شده و مخلوط این دو روغن با نسبت مساوی را برای مدت 3 هفته (روزی یک قاشق) مقایسه کردند. هر کدام از شرکت‌کنندگان به ترتیب 3 هفته از هر یک از این سه ترکیب مصرف می‌کردند و نمونه خون آن‌ها در این دوره گرفته می‌شد تا میزان کلسترول‌ها و سایر چربی‌ها و مواد بیوشیمیایی مرتبط دیگر در خونشان بررسی شود.
روغن زیتون خام سطح کلسترول خوب (HDL) را بیش از همه افزایش می‌داد و نیز سطح کلی آنتی‌اکسیدان‌ها را زیاد می‌کرد. همچنین میزان کلسترول بد (LDL) در افراد مصرف‌کننده روغن زیتون خام از همه کمتر بود. به نظر می‌رسد پژوهشگران باید بیش از پیش مردم را به استفاده از روغن زیتون خام تشویق کنند تا از بیماری‌های قلبی هر چه بیشتر جلوگیری شود