امگا3 از كجا آمد ؟ ؟ ؟

اين روزها امگا 3 بيشتر از هر روز ديگر بر سر زبانهاست بخصوص بعد از باغ مظفر  كه دائما مصرف آن را توصيه مي كنند .شايد عده اي مثل من براشون سوال ايجا بشه كه اين امگا چيه و از كجا امده .من كه اين مطلب رو پيدا كردم اگر شما مطلبي دارين بفرمايي تا ما هم اطلاعاتمون زياد شه. 

اولين بار اسيدهاي چرب ضروري موسوم به امگا 3(EFA) در سال 1970 معرفي و توصيف شدند. در آن سال ها دايربرگ يك محقق دانماركي و همكارانش دريافتند، اسكيموهاي گرينلند علي رغم مصرف فراوان چربي ها، چربي خون پاييني دارند و در ميان آنها بيماري هاي عروقي شيوع كمي دارد. اسكيموها غذاهاي چرب خود را از فوك دريايي ، وال و ماهي هاي چرب به دست مي آورند. همزمان مشاهده شد در كشورهاي غربي عليرغم  مصرف روغن هاي گياهي ميزان بيماري هاي عروقي قلب نرخ بالايي دارد. حتي اسكيموهايي كه به شهرها مهاجرت كرده و رژيم غذايي غربي مصرف مي كردند نيز نرخ بالايي از بيماريهاي عروقي قلب داشتند. اين مطالعه نشان داد تغذيه بيش از نژاد در بيماريهاي عروقي قلب موثر است. بعدها روشن شد بالابودن ميزان امگا 6 در رژيم هاي غذايي غربي و فقدان آنزيم هاي لازم در بدن انسان جهت تغيير امگا 6 به امگا 3 عامل اين تفاوت چشمگير است . از آن زمان تاكنون هزاران مطالعه و تحقيق باليني برروي اسيدهاي چرب موسوم به امگا 3 صورت گرفته است و هركدام به نحوي بر فوايد چشمگير اسيدهاي چرب امگا 3 تاكيد مي كنند.در سال 1983 اولين مورد فقر امگا 3 در بدن انسان با علايم باليني واضح گزارش شد. بيمار دختر 6 ساله اي بود كه در اثر اصابت گلوله به دنبال اعمال جراحي مكرر در بخش مراقبت هاي ويژه (ICU) بستري بود و تنها از طريق تغذيه داخل سياهرگي تغذيه مي شد. پزشكان مشاهده كردند علي رغم دقت در تغذيه صحيح ، اين بيمار دچار علايم عصبي ، بي حسي و فلج موقتي (نوروپاتي ) شده است و جستجوهاي بيشتر روشن كرد رژيم غذايي اين بيمار فاقد امگا 3 كافي بوده است . از آن تاريخ به بعد محصولات ويژه تغذيه از طريق سياهرگ با امگا 3 مورد تاييد و تاكيد قرارگرفت .
با اين همه در حال حاضر عده كمي از مردم مي دانند اسيدهاي چرب ضروري واقعا چگونه عمل مي كنند و چگونه مي توانند از ميزان جذب كافي آنها اطمينان حاصل كنند. اين پايگاه اينترنتي جهت در اختيار قراردادن اطلاعاتي قابل اطمينان در اين زمينه به مسئولين بهداشتي و عموم علاقمندان ايجاد شده است.

يه توضيح كوچولو براي دوستاني كه  صنايع غذايي خوندن:

براي بررسي بيولوژيكي اسيد هاي چرب غير اشباع ،شماره گذاري از انتهاي متيل شروع مي شود و با استفاده از سمبل w (امگا) مشخص مي كنند بدين ترتيب 3 خانواده اسيد چرب غير اشباع از هم متمايز مي گردند. به طوري كه در امگا 3 اولين پيوند دو گانه به فاصله 3 اتم كربن از انتهاي متيل مي باشد مانند :الفالينولنيك (9،12،15):C18