يكي از مشكلات روغن زيتون  يا بهتر بگم خريداران اين محصول، عدم شناخت اين محصول و انواع آن است، براي اينكه در اين باره هم اطلاعاتي در زيتون ايراني داشته باشم تقسيم بندي مجمع بين المللي زيتون ((((International Olive Oil Council را در اين باره،در وب قرار دادم كه شامل :

_Aروغن زيتون بكر دست نخورده : به وسيله فشارهاي مكانيكي استخراج مي‌شود و هيچ گونه عمليات ديگري روي آن صورت نمي‌گيرد . بو و طعم كامل زيتون را دارد . اسيد چرب آزاد آن در حالت 2% = Max وزن آن و بيشينة ارز پراكسيد آن حداكثر 15 ميلي ليتر اكي والان بر كيلوگرم باشد:

1ـ روغن زيتون ممتاز : روغن زيتون خالص طبيعي با مجموع اسيد چرب‌هاي آزاد كمتر از 1/0 برحسب اسيداولئيك است

2ـ روغن طبيعي درجة يك : روغن زيتون خالص طبيعي با درجة اسيد چرب آزاد كمتر از 2% برحسب اسيد اولئيك

3ـ روغن طبيعي معمولي : روغني است با اسيد چرب كمتر از 3/3 برحسب اسيد اولئيك

4ـ روغن پالايش شده : روغن زيتون حاصل از پالايش روغن‌هاي خالص طبيعي به گونه‌اي كه باعث ايجاد تغير در ساختار اوليه گلسيريدها نشود و مجموع اسيدچرب‌هاي آزاد كمتر از 3/0% اسيد اولئيك باشد .

 

                                   

 

 

-Bروغن نيمه تصفيه شده : كه از مراحل خنثي سازي ، سسنشو ، صاف كردن گذشته و مراحل ديگر را ندارد چنين روغني داراي حداكثر 3/0 درصد اسيد چرب آزاد برحسب اسيد اولئيك و بيشينه انديس پراكسيد آن 4 ميلي اكي والان در كيلوگيرم است

_C روغن زيتون تصفيه شده : روغن بكري كه كليه مراحل تصفيه را گذرانده و بي بو شده باشد بيشينه اسيدهاي چرب آزاد برحسب اسيد اولئيك در اين روغن 1/0% و حداكثر انديس پراكسيد 2 ميلي ليتر اكي والان در كيلوگرم است .

_Dروغن زيتون گوگردي : روغني كه با استفاده از حلال بعد از پرس بدست مي‌آيد max اسيد اولئيك 303 و بعد از تصفيه 1/0 درصد است

اما يك نكته باقي مي ماند ، اون هم) اسد اولئيك( ،كه  بار ها تكرار شده ، اين اسيد  شاخص روغن زيتون ،C18=1 ، و در حدود 55_83%،مقدار آن را تعيين شده است اسيد چرب اشباع نشده اي (پيوند دو گانه ) است. هرچه وجود اين اسيد در روغني زياد تر باشد باعث افزايش  سياليت آن مي شود،البته تا انجا كه مي دانم از اين اسيد در صنعت غذا به عنوان متصل كننده ؛ چرب كننده ونيز  ضد كف استفاده مي شود.