شیوع باکتری «ای کولای» اگرچه جان پانزده تن را در آلمان گرفته و ۳۲۹ نفر را به شدت بیمار کرده است، اما در صورت عدم پیشگیری ممکن است اقتصاد بی رمق اسپانیا را نیز مورد تهدید قرار دهد. شیوع باکتری ای کولای در آلمان که عاملش خیارهای آلوده اسپانیایی اعلام شد و منع واردات آن از اسپانیا را بدبنال داشت، باعث تنش های دیپلماتیک خصوصا بین اسپانیا و دیگر کشورهای شمال اروپا نیز شد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،   سخنان وزیر کشاورزی آلمان از تنش ها کاست. روبرت کلوس، در حاشیه دیدار وزیران کشاورزی اتحادیه اروپا در مجارستان اعلام کرد، خیارهای اسپانیایی منبع شیوع باکتری ای کولای نیست.

اسپانیا محصولات جالیزی خود را به کشورهای شمال اروپا از جمله آلمان صادر می کند.

اگرچه آزمایشات ادامه دارد اما آلمان می گوید خیارهای آلوده منطقه آندولس اسپانیا، منبع اصلی شیوع باکتری کشنده ای کولای است، ادعایی که اسپانیا رد می کند.

کلارا آگیلرا از شورای کشاورزی آندولس اسپانیا می گوید: “بدون اثبات نمی توان مردم را ترساند. تاکید می کنم که محصولات ما آلوده نیستند، نه آلمان و نه اتحادیه اروپا، نمی تواند آلودگی محصولات ما را ثابت کند.”

باکتری «ای کولای» اغلب به دستگاه گوارشی زنان حمله می کند، باعث دل درد، اسهال و خونریزی داخلی می شود و در بدترین حالت کلیه را از کار می اندازد.

باکتری ای کولای جان یک سوئدی را نیز گرفته و درهلند، فرانسه، بریتانیا و دانمارک نیز مشاهده شده است.

پیش بینی ها حاکی از شیوع بیشتر باکتری «ای کولای» در اروپا طی روزهای آتی است.

در عین حال روزا آگیلار، وزیر کشاورزی و محیط زیست اسپانیا که کشورش را متضرر می بیند گفت:“آلمان باید در اسرع وقت اطلاعات لازم و شفاف را اعلام کند تا اتحادیه اروپا بداند مشکل کجاست.”

اگرچه سخنان وزیر کشاورزی آلمان آرامبخش کشاورزان خسارت دیده اسپانیایی است، اما آنها می گویند هفته ای ۲۸۶ میلیون دلار متضرر شده اند که باید جبران شود.

باکتری ای کولای، تا کنون جان شانزده تن را گرفته، بیش از هزار نفر را مبتلا و بیش از ۳۲۹ نفر را به شدت بیمار کرده است. بجز یک سوئدی و یک مرد، بقیۀ قربانیان این باکتری کشنده، زن و از شمال آلمان هستند.

همچنین پس از آلمان و اسپانیا، بازار میوه و سبزی در هلند نیز تحت تاثیر خیار های آلوده به میکروب ای کولای با بحران مواجه شده است.

اسپانیا وهلند اعلام کرده اند خواستار جبران خسارت از سوی اتحادیه ی اروپا خواهند شد.

داچیان چولوس، کمیسر کشاورزی اتحادیه اروپا درمورد این بحران میگوید:“من نگرانی مقامات کشورهای اروپایی وغیر اروپایی را در حمایت از سلامت مصرف کنندگان و تصمیماتی را که در این مورد می گیرند، درک می کنم . اما مساله این است که باید به جایی برسیم که موازین اتخاذ شده متناسب با شدت خطر باشند.

کشاورزان هلندی مجبور به امحای صد ها تن خیار قبل از ارسال به بازار شده اند.

یک تولیدکننده خیار در هلند می گوید: “آنها باید سریعا منشا آلودگی را مشخص کنند. این تنها راه حل است. ما ثابت می کنیم که محصولات ما سالمند. اما تا زمانی که مصرف کننده ی آلمانی نداند آلودگی از کجا می آید، به ما اعتماد نخواهد کرد.”

او با خوردن یک خیار در مقابل دوربین ها سعی در اثبات گفته هایش دارد.

کلارا آگویلارا، مسئول دولتی کشاورزی اندلوسی اسپانیا نیز از همین ترفند برای اثبات سلامت خیار های این کشور استفاده می کند.

به گفته وزیر کشاورزی اسپانیا، خسارات بخش میوه و سیفی جات این کشور، حدود دویست میلیون یورو در هفته برآورد شده است.

مقامات اتحادیه اروپا در پی یافتن راه حلی واحد برای این مشکلند.

اما نماینده اسپانیا در اتحادیه اروپا می گوید : ” هیچیک از اعضای اتحادیه اروپا نمی تواند محصولاتی را که کشورهای عضو تولید می کنند، تحریم کند. اینگونه تصمیمات بر عهده کمیسیون اروپاست و آلمان، اتریش و فنلاند در این مورد غیر قانونی عمل کرده اند. ”

محصولات کشاورزی اسپانیا، اما، همچنان وارد بازار مصرف می شود و علیرغم اظهار نگرانی اسپانیا، آلمان هنوز رسما ورود خیار از این کشور را منع نکرده است. معاون وزارت مواد غذایی آلمان می گوید:

“نشانه هایی حاکی از آن است که این بیماری از اسپانیا آمده است، اما تا این ساعت معلوم نیست که مثلا خیارها در جریان نقل و انتقال آلوده شده اند یا در مبدا. مقامات در حال تحقیق اند اما هنوز همه چیز روشن نیست.