دکتر" مجيد حاجي فرجي " رييس انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي کشور در آيين گشايش اين همايش اظهارداشت : ارايه راهکارهاي شناسايي چالش هاي پيش رو در محصولات پروبيوتيکي و برقراري تعامل مناسب صنعت غذا و بالين از اهداف اين همايش است .
وي گفت: مصرف غذاهاي پروبيوتيک درکشور به فرهنگ سازي نيازدارد و هنوز بسياري ازمردم ازمزاياي اين غذاها براي حفظ و ارتقاي سلامت خود بي خبر هستند .
حاجي فرجي افزود: بسياري از هموطنان هنگامي که در يک فروشگاه مواد غذايي با غذاهاي پروبيوتيک همچون "ماست پروبيوتيک " مواجه مي شوند، تصور مي کنند که اين محصولات براي افراد بيمار مناسب هستند اين در حالي است که واقعيت، عکس اين موضوع است و محصولات ياد شده براي مصرف عموم به توليد رسيده اند.
رييس انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي کشور برخي پزشکان کشور را نيز از اين موضوع مستثني ندانست و اظهارداشت : در زمان حاضر حتي برخي از پزشکان نيز از فوايد اين غذاها اطلاعات کافي ندارند .
حاجي فرجي افزود: اين در حالي بيش از 20 درصد بازار جهان در خصوص ماست پروبيوتيک به اروپا اختصاص يافته است و 24 ميليون نفر از ژاپني ها نيز از محصولات مشابه استفاده مي کنند.
وي اظهارداشت : در کشور ما حدود 10 شرکت صنايع غذايي فعاليت مي کنند که شير ، دوغ ، ماست و بستني پروبيوتيک را توليد مي کنند.
پروبيوتيک ها ميکرو ارگانيسم هاي سودمند در بدن به شمار مي آيند که استفاده از آنها در قالب غذاهاي پروبيوتيک براي حفظ سلامتي و همچنين برطرف کردن برخي بيماري ها براي آن دسته از افرادي که مشکل گوارشي دارند، مفيد است .
به گزارش ايرنا " ميکروب شناسي" ،"زيست فناوري" ،" فناوري غذايي" ، "مهندسي غذايي" ،" تغذيه باليني" و "تغذيه دام و طيور " از محورهاي اين همايش هستند که در طول سه روز برپايي اين همايش مورد بحث و بررسي کارشناسان و صاحب نظران قرار مي گيرند.
همچنين چهار کارگاه با عناوين " کارگاه طرح کسب و کار در غذا و تغذيه" ، "مقاله نويسي" ، "ارزيابي ايمني محصولات پروبيوتيک" و "اصول طراحي کارخانجات لبنيات براي توليد فرآورده هاي تخميري پروبيوتيک " در اين همايش برگزار مي شود .
همايش ملي پروبيوتيک و پري بيوتيک ايران تا 30 ارديبهشت ماه در تهران ادامه دارد .